dijous, 18 de novembre del 2010

Es un Viaje al Desierto de Javier Nart

 “Sólo en África se puede encontrar esa   sorprendente conducta que motiva a quien no te conoce, a quien no te verá más y a quien ningún provecho sacará de ello, a recorrer bajo la lluvia una larga distancia para aportarte lo que entiende puedes necesitar.
Es esa África que penetra en tus entrañas y no puedes abandonar nunca.
El África que amas. Íntimamente unida a esa otra África que maldices.”

Viaje al desierto es podria classificar com un exemple de llibre periodístic de viatges on Javier Nart, a través de la seva veu i experiència, despulla l’Àfrica tot explicant una de less seves múltiples visites a aquest continent, aquesta però, va des de Kano fins a El Cairo. L’autor fa una descripció detallada de la seva gent, la seva forma de fer, les tradicions i la cultura, les ciutats, l’ambient, els comerços, les condicions higièniques, els perills, les condicions climàtiques, les pors, els misteris, tot el que no ens expliquen les guies de viatge i tot el que amaguen aquestes terres que per molts de nosaltres són grans desconegudes.
Per Javier Nart, l’Àfrica és com la seva segona casa a la qual sempre hi serà ben acollit i la qual estima i defensa com a tal; és per això que no omet res i denuncia tot allò que li sembla injust i inadequat, sobretot les condicions de vida en les quals han de viure els seus habitants.


Utilitzant un vocabulari àgil i interessant, i puntualitzant de tant en tant en temes de la història (guerres, successos, conquistes, matances, epidèmies...)
d’aquest continent per tal de contextualitzar, és clar i evident que, com es mostra en el fragment inicial extret del capítol 15, es tracta d’un llibre escrit amb molt d’amor, molt respecte i molta sensibilitat; un llibre que, personalment, el recomano a totes aquelles persones que sempre han sentit curiositat envers Àfrica i tot el que comporta quan es parla d’aquesta.
Per aquelles persones que saben que algun dia hi acabaran viatjant o que saben que d’alguna manera o altra hi estan predestinats. O encara que no hi sentis cap connexió, simplement per descobrir el territori i a partir d’aquí descobrir també allò que t’hi uneix. Aquella gent que sempre té ganes d’ajudar, que sempre s’ofereix voluntària en temes socials.
És un llibre per gaudir-lo, per deixar-te endur, per submergir-t’hi i viatjar a través de les paraules, les històries sorprenents i conèixer món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada