dilluns, 22 de novembre del 2010

ARA, el diari català del futur

Toni Soler: “Volem que el diari Ara sigui original, independent, rigorós, de qualitat i que arribi a tothom”

El nou diari es proposa el repte d’explicar el món des de Catalunya

A les 20:00h d’aquest vespre s’ha dut a terme la presentació del novell diari Ara a l’Auditori del Casal Pere Quart de Sabadell. L’acte ha comptat amb la presència de Toni Soler i Toni Padilla, cap de la secció d’esports.

El nou projecte que duu entre mans en Carles Capdevila, director del diari, juntament amb periodistes de més renom com Antoni Basas, Toni Soler, Xavier Bosch i Albert Om, sortirà a la llum el pròxim diumenge 28 de novembre coincidint amb el dia de les eleccions i amb la vigília del gran clàssic.

Durant la compareixença d’aquest vespre, els periodistes partícips d’aquest rotatiu han incidit en el fet que “la gent viu en una insatisfacció general i tenen ganes d’ambició” i per aquests motius “demanen un nou mitjà escrit que lideri la premsa en català”, “un diari que no estigui al servei dels lobbies”.

Durant la seva intervenció, Toni Padilla, ha remarcat que un dels principals objectius és arribar al màxim públic possible, tan als més joves com als més grans. És per això que el nou diari està vinculat a les noves tecnologies i compta amb servei a Ipad, missatgeria de notícies al mòbil, una pàgina web i connexió a les xarxes socials.
El director d’esports ha remarcat també que és el primer diari que sorgeix durant el segle XXI i que com a tal, tindrà molta qualitat fotogràfica i d’informació, i serà diferent ja que “trencarà amb les seccions de tota la vida”.

Estarà estructurat per ordre alfabètic: la a correspondrà a ara, com el títol del diari, i la b a bàsic, aquestes dues seccions seran les més importants amb les quals el lector estarà informat de tot allò més important. 
Amb la c hi haurà les cròniques i la d els debats. La lletra e correspondrà a esports i la t a “tu”, aquest espai tractarà temes dirigits al lector de forma més directa.

El diari inclou articulistes de renom com Ferran Requejo, Salvador Cardús i Jaume Cabré, entre molts d’altres. Tanmateix, aquest  ha signat un conveni amb el The New York Times i comptarà amb la col·laboració d’articulistes com Umberto Eco i Mihail Gorvatxov.

2 comentaris:

  1. Ets massa veloç Meritxell... deixes el llistó molt alt.

    La meva publicació arribarà en breus (o no tant breus).

    ResponElimina
  2. Merci Meritxell! És un article bastant interessant.

    ResponElimina